Pim Schipper start schaatsseizoen zonder sponsor

MEDEMBLIK – De sprinter uit Medemblik is door Gerard van der Velde en Peter Kolder onder hoede genomen samen met nog 6 andere sponsorloze schaatsers als Ronald en Michel Mulder, Kai Verbij, Dai Dai Ntab, Wesly Dijs en Gerben Jorritsma.

De zeven schaatsers zijn sinds het vertrek van hun sponsor Plantina zonder ploeg en schaatsen nu onder de vlag van de KNSB en Sportkoepel NOC*NSF die gezamelijk de 2 trainers en 7 schaatsers financieel steunen. Was eerst afgesproken dat het voor de duur van maximaal 3 maanden zou duren, nu hebben beide organisaties besloten om het hele seizoen de 7 te ondersteunen. Zodra er een nieuwe sponsor zich meldt bij de schaatsers stopt de ondersteuning van de KNSB en Sportkoepel NOC*NSF.

De zeven rijders hoeven niet op veel luxe te rekenen, technisch directeur Remy de Wit van de KNSB laat weten dat de basis uiterst sober is maar voldoende om de rijders te kunnen laten trainen. De Wit hoopt dat er snel een sponsor komt die de groep schaatsers onder de hoede wil nemen.

Reageren via facebook