Medemblik Actueel.

Jordy van Workum viert zijn Nederlands Kampioenschap (Foto: Skeelernieuws.nl)
Schaatsen & skeeleren

Jordy van Workum pakt op glorieuze wijze het Nederlands Kampioenschap

MIDWOUD/HEERENVEEN – Voor de tegenstanders van Jordy van Workum moet het elke keer een gevoel van angst geven als ze zijn naam op de deelnemerslijst zien staan, mocht Jordy geen materiaalpech of een blessure oplopen dan staat de winnaar al direct voor 99% vast.. Jordy van Workum.

Zo ook tijdens het Nederlands Kampioenschap in Heerenveen waar Jordy van Workum duidelijk aan zijn tegenstanders liet blijken dat er vandaag maar 1 persoon met de titel naar huis zou gaan, hij.

Al aan het begin van de wedstrijd viel Jesse Stam meteen aan, Jordy van Workum reed het gat dicht maar kreeg dan meteen Janno Botman met zich mee. Na nog een aantal aanvallen was Jordy met nog 16 ronden te gaan echt weg en stopte Merijn af in het peloton. Mike Dogterom knalde daar echer overheen en ging op weg naar Jordy, samen kregen ze een halve ronde voorsprong totdat Mike Jordy toch moest laten gaan. Hij wist wel de groep voor te blijven en pakte het zilver voor Merijn. Jordy kon in zijn laatste ronde al felicitaties aannemen van het publiek en kwam met mooie winnaarsgebaren over de streep.

Jordy van Workum speelt met zijn tegenstanders tijdens de puntenkoers

Jordy van Workum speelde met de rest van het peloton. Eerst rijd hij zelf weg en liet zich daarna terugzakken om teamgenoot Merijn Scheperkamp op te halen. Toen Merijn stuk zat en weer afzakte naar achter sprong Jordy opnieuw weg en kwam met veel spierballen vertoon over de finish. Achter hem had eerst Mike Dogterom lang zicht op het zilver, maar Teun de Wit ging in de aanval en wist dat goed vol te houden. Harm Visser deed nog een poging om Mike weer voorin te krijgen maar het mocht niet meer baten.

Junioren B jongens

  1. Jordy van Workum
  2. Teun de Wit
  3. Mike Dogterom

Reageren via facebook