Medemblik start met familie crowdfundingactie voor nieuw graf Luna

WOGNUM – Zevenhondervijftig euro hoopt de familie samen met de gemeente Medemblik op te halen met deze crowdfundingsactie om zo het totaal vernielde graf van de vierjarige Luna te kunnen herstellen.

De opa van de vier jaar geleden overleden Luna schrok zich vorige week rot toen hij het graf van zijn kleindochter bezocht. Haar laatste rustplaats bleek volledig vernield te zijn.

“De schade is groot”, vertelt moeder Sandra aan NH Nieuws. “Het gras zal geheel verwijderd moeten worden om weer terug te brengen in oude staat, helaas een kostbaar plaatje.”

[penci_related_posts taxonomies=”undefined” title=”Dossier: Luna” background=”” border=”” thumbright=”no” number=”4″ style=”grid” align=”none” displayby=”tag” orderby=”title”]

“Heel blij met medeleven”
De gemeente is daarom samen met de familie een crowdfundactie begonnen. “Er waren al heel veel lieve mensen die zeiden dat ze wat wilden doneren”, aldus Sandra. Inmiddels is ruim een derde van het bedrag opgehaald.

“We zijn heel blij met al het medeleven”, zegt Sandra, wiens dochter nu acht jaar zou zijn geweest. Eerder vertelde ze al dat de vernieling van het graf veel impact heeft gehad. “Alsof ik haar voor de tweede keer ben kwijtgeraakt. Dit kun je iemand niet aandoen.”

Het is onduidelijk wie er verantwoordelijk is voor de grafschennis. Maar omdat andere graven niet zijn vernield, vermoedt Sandra dat het is gebeurd om het gezin te kwetsen. Naar de dader wordt nog gezocht.

Reageren via facebook