Vier vragen aan Claudia Selders-Kroezen (CDA): “Internationale Vrouwendag – Invloed met Impact”

Het is op 8 maart internationale vrouwendag en dat vieren we dit jaar… online! 110 jaar geleden werd vrouwendag voor het eerst internationaal gevierd. De dag is ontstaan doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten op het gebied van arbeidsomstandigheden en kiesrecht. Vandaag vier vragen aan Claudia Selders-Kroezen, voorzitter van CDA Vrouwen in Noord-Holland en raadslid in de gemeente Medemblik.

Is zo’n speciale dag voor vrouwen nu nog nodig?

“Ja, ik denk het wel. De strijd van toen heeft resultaat gehad maar verschillen op bijvoorbeeld de werkvloer (denk aan zwangerschapsdiscriminatie en ongelijke beloning) en in de politiek (slechts 31% van de tweede kamerleden is vrouw) zijn er nog steeds. En die verschillen lijken zelfs toe te nemen. Toch moeten we niet meer strijden. Volgens mij bereik je veel meer met verbinden.”

Wat bedoel je daarmee?

“Vrouwen hebben veel kwaliteiten, iedereen is uniek en heeft zijn eigen sterke punten. Wanneer je verschillende vrouwen tijdens een thema- of netwerkbijeenkomst met elkaar in contact brengt stap je na afloop vrijwel altijd gemotiveerd en geïnspireerd de deur (of online-meeting) uit.

Heb je concrete tips voor vrouwen die meer willen bereiken?
“Zie vrouwen die opvallen in hun werk als rolmodel. Dan denk je waarschijnlijk: “Dan kan ik het ook!” Nog belangrijker: stap naar voren. Neem de regie in eigen hand. Niet teveel nadenken, gewoon doen!”

Interessant om vandaag te bekijken: https://www.internationale-vrouwendag.nl/noord-holland/ Er is vast een online tentoonstelling, bijeenkomst of een boek voor jou bij.”

Wat wil je tot slot nog meegeven?

“Graag deel ik een aantal quotes van de bijeenkomst ‘Toekomstige bestuurders’ van vorig jaar.

”Jij bent de architect van jouw toekomst.” | “Zie jouw verschil als kracht.” | “Wees niet te kritisch voor jezelf.” | “Deel je succes.”

En stem volgende week woensdag op een vrouw lager op de lijst!

Een overzicht van alle verkiesbare vrouwen vind je op: https://stemopeenvrouw.com

Reageren via facebook