Menu – Vegetarische lasagne
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 200 ml kookroom
- 200 g gorgonzola
- 20 groene lasagnebladen
- 400 g diepvriesspinazie (ontdooid)
- 1 courgette (in lange dunne plakken)
- 1 eetl. gedroogde italiaanse kruiden
- 4 trostomaten (in plakken, rijp)
- 100 g Parmezaanse kaas (versgeraspt)
Instructions
- Breng de kookroom aan de kook en laat hierin de kaas al roerend smelten.
- Breng de kaassaus op smaak met zout en versgemalen peper en laat een beetje afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Smeer een lepeltje van de saus uit over de bodem van een ovenschaal en leg hier 4 lasagnevellen op.
- Knijp de spinazie goed uit en verdeel de helft ervan over de eerste laag pastavellen.
- Bestrooi met wat zout en peper. Leg hierop weer 4 lasagnevellen en hierop een laag courgette.
- Bestrooi met Italiaanse kruiden en een paar lepels kaassaus.
- Ga verder met een laag pastavellen, plakken tomaat, kruiden en weer pastavellen.
- Eindig met de rest van de spinazie en bestrooi dit weer met wat zout en peper.
- Dek af met de laatste pastavellen.
- Giet de rest van de kaassaus er gelijkmatig over en bestrooi met nog wat kruiden en de Parmezaanse kaas.
- Bak de lasagne in circa 30 minuten gaar en goudbruin in de oven.
- Laat de lasagne circa 5 minuten staan alvorens hem aan te snijden.
Reageer