Westfriesland SEW door beheerder sporthal De Bloesem op straat gezet

NIBBIXWOUD – Afgelopen 15 september ontving Westfriesland SEW een mail van de beheerder van De Bloesem in Wognum waar Westfriesland SEW duidelijk werd gemaakt dat zij vanaf de aankomende herfstvakantie niet meer welkom zijn in De Bloesem omdat hij voorrang gaat geven aan de ‘Wognumse verenigingen.”

Door deze actie staat Westfriesland SEW op straat omdat hun trainingslocatie hun is ontnomen en met spoed op zoek moet naar een andere trainingslocatie. Voorzitter Hans Huibers van Westfriesland SEW zegt hierover: ,,Wij namen met verbijstering kennis van deze ontwikkeling en voelen ons de dupe van een al maanden durende hetze die op emotionele gronden wordt gevoerd

Het begon allemaal 10 jaar geleden toen de gemeente Medemblik besloot om in Wognum een nieuwe multifunctione ruimte te gaan realiseren waar Eredivisie handbaldvereniging SEW een plek zou krijgen. De hal werd toen al duidelijk als topsporthal beschreven en werd ook zodoende expliciet besloten.

Westfriesland SEW speelt al veertig jaar in de allerhoogste klasse bij het handballen en trainden eerst op de dinsdag en vrijdag in ’t Span en na de komst van De Bloesem verhuisde Westfriesland SEW naar de nieuwe topsporthal in Wognum.

Nu blijkt dat De Bloesem te klein is geworden en er een ‘tijdelijke’  opblaasbare sporthal naast de huidige moet komen heeft de beheerder van De Bloesem besloten om Westfriesland SEW dus de toegang vanaf de herfstvakantie te weigeren. Nog voor de gemeenteraad een evaluatierapport heeft kunnen bespreken en voorgestelde maatregelen heeft kunnen nemen.

Hans Huibers: ,,Westfriesland SEW, staat met de rug tegen de muur, wij hebben geen idee waar wij vanaf half oktober kunnen trainen. De stap voor stap uitbreiding van onze topsportambities worden ernstig belemmerd en wij beraden ons om stappen te nemen. Wij gaan ook serieus kijken of wij in een andere sporthal in onze regio wel welkom zijn, zowel voor trainingsuren als voor onze wedstrijden.”

Huibers ziet het liefst dat de opblaassporthal op het toekomstite 3e veld bij De Dres te plaatsen om eventuele bezwaren te voorkomen, nu blijkt dat de gemeente niet op korte termijn een oplossing kan realiseren voor De Bloesem in Wognum.

Wethouder Joset Fit kon nog geen reactie geven maar beloofde woensdag met een reactie te komen over dit probleem.

Reageren via facebook