Medemblik Actueel.

rob hartog - foto team hartog
rob hartog - foto team hartog
Motorsport

Lukt het Rob Hartog om het juiste ritme te vinden in Portimão

ABBEKERK – Rob Hartog staat voor een uitdaging in de World Supersport wedstrijd op Portimão. In de trainingen lukte het Hartog niet om het juiste ritme te vinden op het circuit waar hij in de afgelopen jaren goede prestaties heeft neergezet. De coureur uit Abbekerk kwalificeerde zich als negentiende, maar gaat er zondag alles aan doen om in de punten te geraken.

Rob Hartog begon vrijdag aan zijn voorlaatste evenement van het World Supersport seizoen op Portimão. Daarnaast heeft Hartog goede papieren in de FIM Europe Supersport Cup, waar hij aan de leiding gaat in het kampioenschap. Veel rijders hebben in de afgelopen maand getest op het prachtige Portugese circuit, daardoor begon Team Hartog met een kleine achterstand aan het raceweekend.

In de eerste vrije training ging niet verkeerd en reed de coureur uit Abbekerk een goed opgebouwde sessie. Een stukje minder ging het in de tweede sessie op vrijdagmiddag. Hartog maakte zelf wat foutjes en er was een verkeerde richting gekozen qua afstelling.

Wel wist Team Hartog na deze training wat hen te doen stond voor de zaterdag. De dag begon met een derde vrije training. In deze sessie was het gevoel met de motor al wat beter, maar lukte het Hartog nog niet om de tijden te rijden die hij graag zou willen. Onder warme temperaturen werd zaterdagmiddag de Superpole verreden. In zijn eerste stint zat Hartog in het gedrang, waardoor hij besloot om al vroeg binnen te komen.

In het tweede deel van de training lukte het Hartog niet om zijn gebruikelijke goede ritme te vinden op Portimão en kwam hij niet verder dan een negende tijd in Superpole 1. Dit houdt in dat Hartog zondag moet starten vanaf de negentiende startplaats in Portugal.

Commentaar Rob: ‘Dit is niet de startpositie waar we willen staan en dit hadden we ook niet verwacht. In de afgelopen jaren ging het erg goed op Portimão, maar het lukte in de trainingen niet om het goede ritme te vinden. We hebben van alles geprobeerd met de afstelling, maar tot nu toe lijkt niets echt te werken en we komen op het moment nog een seconde tekort voor de posities waar we willen staan. Voor de wedstrijd hebben we nu weinig te verliezen. We gaan hard werken om het tij te keren in de race, zodat we met punten huiswaarts kunnen keren!’

De wedstrijd start zondag om 13:45 uur plaatselijke tijd en 14:45 uur Nederlandse tijd. De race wordt om 17:15 uur uitgezonden op Eurosport 2.

Reageren via facebook