Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd
Motorsport

Rob Hartog pakt eerste en tweede plek tijdens Duitse IDM kampioenschap

ABBEKERK – Team Hartog – Jenik – Against Cancer stond tijdens de tweede race van het Duitse IDM kampioenschap aan de start in de Supersport klasse middels een wildcard deelname. Rob Hartog reed deze race mee om race ritme op te doen tijdens de zomerstop van de Europese Supersport races. Tijdens dit weekend konden er een drietal vrije trainingen worden afgewerkt, twee kwalificaties alsook twee races. Met een overwinning en een tweede plaats kan het team tevreden huiswaarts keren.

Jenik Performance had speciaal voor dit weekend de Kawasaki ZX-6R met Front Row Components geprepareerd volgens IDM Supersport (stock) reglement. In de vrije trainingen werd gezocht naar een goede setup op het circuit van Zolder, waarbij hard remmen voor de vele chicanes centraal staat. Op vrijdag werd reeds de eerste kwalificatie verreden, waarbij een voorlopige derde plaats op de klokken werd gezet. Zaterdagochtend stond de tweede kwalificatie op het programma voor de eerste race werd verreden op zaterdagmiddag. De snelste tijd van de eerste kwalificatie werd door Hartog aangescherpt, echter zakte hij ondanks dat terug naar een 6e plaats voor de startopstelling.

Na de start van de eerste race werd de wedstrijd aangevangen in de top-4 en ontstond een leuke kopgroep. Geen van allen kon wegrijden en de rangschikking bleef rondenlang hetzelfde. Toen twee derde van de race was verreden zette Rob een aantal inhaalpogingen in en dit leidde ertoe dat hij binnen drie ronden was opgeklommen van P4 naar de koppositie. In de laatste bocht deed Thomas Gradingen nog een poging om deze over te nemen, maar uiteindelijk trok Rob aan het langste eind en wist als winnaar de finish te passeren.

Race twee begon voorspoedig en direct werd vanaf startpositie P6 een aantal posities gewonnen, om als tweede door te komen na een ronde. Opnieuw was het Thomas Gradinger die voorin te vinden was en nu direct een hoog tempo in wist te zetten. Het duurde een aantal ronden voordat Hartog in zijn ritme kwam en hierdoor zakte hij wederom terug naar P4. Halfweg de race wist hij toch het tempo op te voeren en zich naar voren te werken. Aangekomen op plaats 2 werd het gat naar Gradinger de laatste ronden kleiner en kleiner, maar uiteindelijk finishte Rob twee seconden achter de leider op de tweede plaats.

Als gastrijder krijgt Hartog geen punten uitgekeerd voor het IDM kampioenschap. Rob: “Tijdens de races was er een mooie strijd met de andere coureurs voor de prijzen. Helaas net geen tweede overwinning in race twee, omdat ik het in de beginfase liet liggen. Desondanks was het een goed weekend en kijken we uit naar onze volgende deelname in dit kampioenschap, het IDM in Assen.”

Reageer op dit onderwerp