Foto: Erik de Ruijter Fotografie

Hartog van start tijdens Dutch TT in Tourist Trophy Nations Cup

ABBEKERK – Rob Hartog zal tijdens de Dutch TT in Assen van start gaan in de nieuwe Tourist Trophy Nations Cup. Een initiatief van de KNMV en TT Circuit Assen waarbij er zowel individueel als per land gestreden gaat worden met 600cc en 1000cc motoren inclusief een spectaculaire Le Mans start. Team Hartog – Against Cancer kijkt er naar uit om voor eigen publiek te rijden tijdens dit grote evenement.

2015 was de laatste keer dat Rob Hartog deelnam aan de TT van Assen in de Dutch Supersport klasse. Voor deze TT heeft de KNMV samen met het TT Circuit Assen een nieuw initiatief gestart onder de naam Tourist Trophy Nations Cup. Dit is een raceklasse waar rijders met 600cc en 1000cc motoren uit verschillende landen het tegen elkaar op gaan nemen. Er kan zowel individueel gewonnen worden in beide categorieën, maar daarnaast wordt er ook één land tot winnaar uitgeroepen.

De race wordt begonnen met een Le Mans start. Een start die we ook zien in de World Endurance waarbij de coureurs moeten rennen naar de motoren voordat ze kunnen gaan racen. Rob Hartog zal rijden op zijn eigen Kawasaki ZX-6R, een prachtige kans om voor- en in eigen land voor een groot publiek te rijden. Daarnaast kan de coureur uit Abbekerk op deze manier perfect in het ritme blijven tussen de World Supersport races in Misano en Donington Park.

Vrijdag 28 juni zijn er twee kwalificatietrainingen voor de Tourist Trophy Nation Cup op het TT Circuit Assen en de race start zaterdagmiddag 29 juni om 17:30 uur. Klik hier voor het complete tijdschema.

Rob Hartog: ‘Het is erg mooi dat we tijdens zo’n evenement van start kunnen gaan, want wie wil er nou niet rijden tijdens de TT? Het is een mooi initiatief van de KNMV en TT Circuit Assen, ook vanwege de landenwedstrijd die er aan vastzit. Ik wil de KNMV daarom bedanken dat ik uit mag komen voor Team NL. De Le Mans start is nieuw voor mij en we rijden met verschillende type motoren door elkaar, dus ik ben erg benieuwd. De race valt in een drukke periode tussen Misano en Donington, maar ik denk dat we het ritme goed kunnen gebruiken. Het is tevens een mooie gelegenheid om voor eigen publiek te rijden. Ik kijk er dan ook naar uit!’

[signoff]

Reageren via facebook