15.6 C
Medemblik
3 augustus 2020 01:37
Medemblik Actueel.

Fusie met Medemblik zorgt nog steeds voor tweestijd in Andijk

ANDIJK – Was vroeger Andijk al verdeeld in twee gedeeltes door het geloof, Andijk-West de katholieken en Andijk-Oost de gereformeerden, de ‘Zwarte Kousen’,  blijkt dat de fusie met de gemeente Medemblik de tweestrijd geen goed heeft gedaan.

Uit een eigen onderzoek blijkt dat bewoners van Andijk-Oost toch het liefst met Enkhuizen samen waren gegaan omdat zij daar veel meer aversie mee hebben dan met de gemeente Medemblik. Een voormalig raadslid uit Andijk heeft dit ook nooit onder banken of stoelen geschoven. “Een hele foute beslissing, dit had nooit mogen gebeuren, Andijk had zich los moeten maken van Wervershoof toen duidelijk werd dat de gemeente Wervershoof ging fuseren met de gemeente Medemblik, Andijk had zich toen direct bij Enkhuizen kunnen aansluiten.

De mensen in Andijk-West reageren toch een stuk gematiger op de fusie, daar is de overgrote meerderheid wel blij met de fusie en zeker gezien de aandacht die de gemeente Medemblik geeft aan Andijk, al zal nooit iedereen tevreden zijn. 

De bewoners van Andijk-Oost zullen zich er dus bij neer moeten leggen dat ze nu eenmaal een onderdeel zijn van de gemeente Medemblik, daar valt niets meer aan te veranderen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?