23.3 C
Medemblik
21 mei 2020 15:38
Medemblik Actueel.

Ella Schuurman demonstreert het weefgetouw (Foto: Barend Hoekstra)
Ella Schuurman demonstreert het weefgetouw (Foto: Barend Hoekstra)

Medemblik bruist van kunsttalenten, een kerk vol kunst.

MEDEMBLIK – Dat er in de gemeente Medemblik een groot aanbod is aan creatieve inwoners blijkt uit de expositie die vandaag nog te bekijken is in de Bonifaciuskerk in Medemblik. 22 inwoners van de gemeente Medemblik exposeren daar dit weekend en tonen hun mooiste creaties.

Zo zijn daar glas-in-lood voorwerpen, worden er keramische kunstwerken getoond maar natuurlijkj ook schilderijen, tekeningen en is er ruimte voor fotografie. De linosneden van Bertjan van Eijsden tonen hoe vaardig mensen kunnen zijn maar ook de demonstratie van Ella Schuurman op het weefgetouw is het bewonderen waard.

De expositie is vandaag nog  geopend van 13.30 tot 16.30 uur. Er wordt een symbolische entree van één euro gevraagd, enerzijds voor de kosten van de organisatie, anderzijds voor het uiteindelijke doel van de activiteiten in de kerk: fondsvorming voor de kostbare restauratie van de aangetaste muren van het monumentale kerkgebouw.

Reageren via facebook