Rob Hartog met Kawasaki naar EK Superstock 1000

Abbekerk – Na vorig seizoen zijn Europese debuut te hebben gemaakt, zal Rob Hartog komend seizoen overstappen naar het EK Superstock 1000. Na de overstap naar het EK Superstock 600 op de Kawasaki ZX-6R, zal de coureur uit Abbekerk komend seizoen de splinternieuwe ZX-10R Superbike machine gaan bemannen met Team Hartog-Jenik Against Cancer.

Met punten in bijna alle races en een 10e plaats in de eindstand kan men spreken van een succesvol Europees debuutjaar in 2015. Komend seizoen was de beoogde doelstelling om de vruchten te plukken van de opgedane kennis op de nieuwe circuits en de Kawasaki. Een gedaantewisseling van het EK Superstock 600 zorgt echter voor onverwachte verandering. “Vanzelfsprekend wilden we komend seizoen een mooi vervolg geven aan het seizoen 2015. De Kawasaki is nu echt vertrouwd geworden en we zouden daarom graag weer de strijd aan gaan met de Europese top in de 600cc klasse. De gedaantewisseling van de klasses binnen het World Superbike kampioenschap gooide echter roet in het eten,” blikt Rob terug.

“Al snel deed zich het EK Superstock 1000 voor. Het afgelopen seizoen hebben we meerdere malen laten zien, ook goed uit de voeten te komen op de Superbike machine. Direct merkten we grote steun van Henk Salomons, Kawasaki Benelux en onze trouwe partners om dit project op poten te zetten, aangezien dit dé klasse van de toekomst is. Dit heeft er toe geleid dat we deze kans met beide handen hebben aangegrepen, samen met Jenik Performance. De Kawasaki ZX-10R is compleet vernieuwd en een absolute favoriet. Ik kan dan ook niet wachten om op de motor te stappen tijdens de eerste test eind februari op het circuit van Motorland Aragon!”

Team Hartog-Jenik Against Cancer zal komend seizoen zijn intrede maken in het World Superbike kampioenschap. Het EK Superstock 1000 zal bestaan uit 9 wedstrijden in Europa. Echter zoals genoemd zou dit niet lukken zonder de steun van partners en sponsoren. Vele van hen zijn supporter van het eerste uur en dit maakt deze ontwikkeling extra bijzonder. De revolutionaire Kawasaki ZX-10R zal geprepareerd worden door Jenik Performance. De inmiddels reeds bewezen en vertrouwde producten van K-Tech zullen worden gemonteerd en support door Robin Duyzers. Gecombineerd met de Pirelli Supercorsa banden is al het vertrouwen aanwezig dat dit een zeer sterke combinatie zal zijn!

Naast het volledige FIM Superstock 1000 kampioenschap zal het team wederom deelnemen aan een aantal ONK- en IDM races. Voor meer info en de complete kalender, zie: www.robhartog.nl

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.