Spinaziesalade met geroosterde koolrabi
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 200 ml (vers geperst) sinaasappelsap
- ½ tl milde kerriepoeder
- olijfolie
- mosterd
- 2 kleine rode uien
- 40 g pecannoten
- 100 g witte, zachte geitenkaas
- 2 kleine koolrabi’s
- 200 g gewassen spinazie (droog)
Instructions
- Verwarm de grill voor of steek voor het eten de barbecue aan en laat deze in een half uurtje heel heet worden.
- Kook het sinaasappelsap met de kerrie ca. 5 minuten op een hoog vuur zodat ca. 1/3 van het vocht verdampt. Roer er 3 el olijfolie en ½-1 tl mosterd (naar smaak) door. Proef en voeg eventueel wat peper & zout toe. Even laten afkoelen.
- Pel en snijd de uien in dunne ringen. Hak de noten grof. Verkruimel de kaas.
- Snijd de koolrabi’s elk in 12 parten. Bestrijk de parten met een heel klein beetje olijfolie. Rooster de koolrabi ca. 10 minuten om-en-om knapperig, gaar. Direct (lekker warm) of afgekoeld op de salade leggen.
- Doe de spinazie en uien, vlak voor het eten in een kom. Giet ¾ van de dressing erbij en hussel door elkaar. Leg de koolrabi op de salade en bedruppel met de rest van de dressing. Strooi de geitenkaas en noten erover.
Notes
[b]Tip: geef lekker stevig volkorenbrood bij de salade als je die als lunch- of voorgerecht serveert.[br][br]Extra gezond: gebruik Hüttenkäse of Goudse 20+ kaas in plaats van de geitenkaas. Snijd 20+ kaas in heel kleine blokjes. Vervang de pecannoten door gemengde zaden en pitten en rooster deze even in een droge koekenpan.[/b]
Reageer