Medemblik Actueel.

KidsRun gewild onderdeel van Vooroeverloop

Vooroeverloop is Westfries feestje

MEDEMBLIK – De zesde editie van de inmiddels bij velen bekende Enza Zaden Vooroeverloop, vindt binnenkort plaats; de eerste zondag van september wordt het weer een gezellige drukte op de Vooroever bij Medemblik. Voor deze speciale gelegenheid omgedoopt tot festivalterrein, nabij het drukbezochte Stoommachinemuseum aan de Oosterdijk. “Het belooft weer een prachtig West-Fries feestje te worden”, zegt Ilona Schouten van de organisatie, “want we hebben inmiddels gemerkt dat er vooral veel lopers uit onze regio naar Medemblik komen.”

Ook veel familie, met aanhang, weet 2 september de weg naar de Vooroeverloop te vinden. Met zijn allen genieten van de gezelligheid, de muziek en de leuke, gemoedelijke en sportieve sfeer. Ook voor de kinderen, want het springkussen van FunFestijn staat dit jaar ook weer op het terrein.

Organisatie

Het team dat de voorbereiding doet voor de Vooroeverloop bestaat uit negen enthousiaste leden van Loopgroep Medemblik. “Ieder van ons heeft een eigen taak en het werkt perfect met elkaar. Samen met Angelique Ruijgrok en Marleen Hoksbergen zit ik in het team dat de communicatie en sponsoring onder haar hoede heeft. Het is altijd wel een klus, maar geeft enorme voldoening als het volbracht is.”

Opties

De voorbereiding is in volle gang en de inschrijving vordert gestaag. “Deelnemers kunnen strijden voor een individuele prestatie tijdens de tien kilometer of halve marathon, maar je kan ook team vormen om aan de Vooroeverloop mee te doen. Bijvoorbeeld om de halve marathon met drie personen in estafettevorm te lopen; een populaire optie om samen een krachttoer neer te zetten langs deze mooie route langs IJsselmeer en omgeving. Het team kan bestaan uit collega’s, familie of vrienden. Samen een prestatie leveren, goed voor teambuilding!”, vindt Ilona.

Kidsrun

De KidsRun van vorig jaar krijgt dit keer een vervolg. “De primeur werd afgelopen keer zo enthousiast ontvangen, veel jonge deelnemers schreven zich in. Voor ons het teken om het nog een keertje te organiseren. Voor de lopertjes heeft de organisatie na afloop weer een leuke verrassing en mooie medaille. Zij kunnen zich inschrijven voor één of twee rondjes van een kilometer langs het IJsselmeer, via Strandpaviljoen De Zoete Zee. De kinderen starten om 10.00 uur bij het Stoommachinemuseum en zij doen helemaal gratis mee! Ik roep graag alle jeugd in de Gemeente Medemblik op om vooral weer mee te doen. Of, voor wie het sportieve evenement vorig jaar heeft gemist, nu wel de uitdaging aan te gaan met vriendjes of vriendinnetjes.”

Op herhaling

Teun Meester (7) en Robin Bregman (8) uit Wervershoof zijn twee enthousiaste deelnemers die zich opnieuw inschreven voor de loop. Vorig jaar liepen zij de KidsRun. “De jongens hadden het erg naar hun zin tijdens de vorige onderneming, dus gaan ze samen opnieuw de uitdaging aan. Robin doet onder meer aan kickboksen en voetbal en Teun voetbalt ook. Ze komen allebei uit een sportief gezin. Robin zijn zus Nienke liep vorige keer ook mee, samen met haar vriendinnetje. En waarschijnlijk gaan ze voor dit jaar hun ouders overhalen. Wie weet… misschien met een estafette-team? Dat zou toch hartstikke leuk zijn! Maar misschien loop ik op de zaken vooruit”, lacht Ilona.

Inschrijven

Sportief aangelegd of juist niet, maar toch de uitdaging willen aangaan? Individueel of als team? Jong of ouder? Inschrijven kan via www.enzazadenvooroeverloop.nl. “Doen hoor! Het is niet alleen een sportief evenement, maar ook zeer gezellig! Een mooie afsluiter van de zomervakantie”, besluit Ilona.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?