18.1 C
Medemblik
3 augustus 2020 14:27
Medemblik Actueel.

Branchevereniging Thuiszorg Nederland trekt aan bel, Medemblik hanteert te lage tarieven

MEDEMBLIK – Branchevereniging Thuiszorg Nederland 1 van de aanbieders van thuiszorg in de gemeente Medemblik trekt aan de alarmbellen omdat de kwaliteit van de zorg in de gemeente Medemblik onderdruk is komen te staan vanwege de te lage tarieven die de gemeente Medemblik hanteert.

Ondanks de verhoging van 1 januari 2018 blijkt dit nog steeds onvoldoende te zijn om de kwaliteit van de huishoudelijke ondersteuning te kunnen garanderen.

De tarieven die de gemeente Medemblik hanteert richtten zich voornamelijk op de salarissen van de medewerkers en niet op de kwaliteit van het te leveren product.

Het college laat weten dat: “In het najaar 2017 heeft er namens de Westfriese gemeenten een onafhankelijk kostprijsonderzoek plaatsgevonden naar de tarieven voor Huishoudelijke Ondersteuning (HO). Op basis van dat onderzoek is besloten het tarief voor HO1 per 1 januari 2018 verhoogd en werken we met marktconforme tarieven op basis van de informatie van eind 2017. Hierdoor kan de aanbieder voldoen aan de cao-verplichtingen.

Zorgaanbieders dienen de geldende CAO te volgen en dat betekent dat medewerkers een CAO-conform salaris ontvangen. Nadat het eerder genoemde kostprijsonderzoek was afgrond, werd bekend dat er per 1 april 2018 een nieuwe loonschaal voor HO geldt waarbij een loonsverhoging per 1 oktober 2018 wordt toegepast. Momenteel wordt regionaal onderzocht of de tarieven met terugwerkende kracht in 2018 moeten worden bijgesteld en wat de mogelijke (financiële) gevolgen zijn. De Westfriese-gemeenten houden bij de vaststelling van de tarieven per 1 januari 2019 rekening met de nieuwe loonschaal en de loonsverhoging.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?