20 C
Medemblik
20 mei 2020 18:09
Medemblik Actueel.

Afperser Nikki Lee Jansen aangehouden en bekent veel meer misdaden

MEDEMBLIK – Een 25-jarige man uit Den Bosch is op 3 juli aangehouden op verdenking van het hacken van accounts van webshops. Bij zijn aanhouding zijn meerdere gegevensdragers in beslag genomen. Uit onderzoek van het cybercrimeteam van de politie in Noord-Holland kwam naar voren dat de man mogelijk ook bij andere zaken betrokken zou zijn, waaronder een zaak waarbij Nikki Lee is afgedreigd. Haar Dropboxaccount was gehackt, waarna de hacker dreigde seksueel getinte beelden van haar online te plaatsen, als zij niet zou betalen. Uiteindelijk werden de beelden op internet geplaatst.

Lees ook: Medemblikse Nikki Lee Jansen sleept Dumpert voor de rechter om gestolen pikante video

Uit het onderzoek ikwam verder naar voren dat de verdachte slachtoffers zocht onder adverteerders op Marktplaats. Hij benaderde volledig geautomatiseerd soms wel 15.000 tot 20.000 adverteerders per nacht. Diegenen die reageerden, werden omgeleid naar een door verdachte gebouwde phishingsite om zo de bankgegevens van de slachtoffers te ontfutselen. Daarna werd er geld van de rekening overgeboekt of werden goederen gekocht. De politie vermoedt dat de verdachte zo geruime tijd zijn inkomen genereerde. 

Lees ook: Medemblikse Nikki Lee Jansen wint rechtszaak tegen videowebsite Dumpert

De man heeft deze en andere feiten bekend.

De man wordt ervan verdacht de afgelopen jaren zeker meer dan duizend slachtoffers te hebben gemaakt door middel van hacking en phishing en identiteitsfraude. Het cybercrimeteam sluit niet uit dat er nog meer Dropboxaccounts door de verdachte zijn gehackt, maar daar zijn geen aangiften van bekend geworden.

Voorarrest verlengd met zestig dagen

Op 16 augustus besloot de raadkamer van de rechtbank zijn voorarrest opnieuw te verlengen met zestig dagen. Het onderzoek duurt voort. De rechtbank Noord-Holland behandelt de zaak voor het eerst op 16 oktober 2018., dan vindt er een pro-formazitting plaats.

Reageren via facebook