MEDEMBLIK – Samen met DEEN Supermarkten brengen wij elke dag een heerlijk gerecht waarvan u de ingrediënten natuurlijk bij de DEEN Supermarkt bij u in de buurt kunt verkrijgen.
Menu van de dag – koude meloensoep met ham
Recipe Type: Soepen
Author:
Prep time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 50 g pijnboompitten
- 1 bos basilicum
- 1 (pers)sinaasappel
- 1 rijpe galia meloen
- peper en zout
- 2-3 tl witte wijn azijn
- 80 g dun gesneden parmaham
Instructions
- Rooster de pijnboompitten in een paar minuten, in een droge koekenpan op een matig vuur licht- bruin. Schud de pan geregeld. Laat ze op een bord afkoelen.
- Houd een paar basilicumblaadjes apart voor de garnering. Leg de rest van de bos basilicum in ruim kokend water en blancheer 1 minuut. Schep de basilicum uit de pan, spoel (in een vergiet) af met koud water en laat uitlekken.
- Pers de sinaasappel.
- Schil de meloen en schep de zaden eruit.
- Doe ¾ van de meloen in de blender of beker van de staafmixer.
- Voeg het sinaasappelsap en de uitgelekte bos basilicum toe.
- Maal alles heel fijn. Zeef de “soep” door een fijne zeef en breng op smaak met peper, zout en de witte wijn azijn.
- Snijd van het over gebleven stuk meloen blokjes of draai er bolletjes van voor de garnering.
- Giet de koude meloensoep in kommetjes.
- Leg de stukjes of bolletjes meloen en plakjes ham erin.
- Strooi de pijnboom-pitjes en basilicumblaadjes erover.
Serving size: 4 Calories: 154 kcal Fat: 8 gr Carbohydrates: 12 gr Protein: 8 gr
Reageer