Terugblik Lappendag Hoorn, het was weer een mooi feestje

HOORN – De tiendaagse kermis in Hoorn werd maandag afgesloten met de traditionele lappendag. Koopjesjagers stonden al vroeg op om hun slag te slaan. “We hebben om 6.00 uur ontbeten en zijn toen de markt opgegaan. Echt superleuk.”

De binnenstad van Hoorn stond vol met marktkramen en trok veel bezoekers. “Maandagochtend om zes uur stonden hier al de eerste mensen bij onze kraam en we hebben nog geen koffiepauze gehad”, vertelde een marktkoopman rond het middaguur tegen NH nieuws.

Meer dan zuipfestijn
Terwijl het in de binnenstad gezellig druk was, stroomde de Roode Steen vol met feestgangers, die het bier rijkelijk lieten vloeien. Maar volgens veel bezoekers is de lappendag meer dan alleen een zuipfestijn. “Hier komt alles samen. De afsluiting van de kermis, het is gewoon supergezellig. Hier leven we naartoe.”

Om 16.00 uur gingen de cafe’s in de binnenstad dicht en werd er tot 20.00 uur maandagavond geen alcohol meer geschonken. 

Reageren via facebook