Beginnerscursus EHBO Medemblik

MEDEMBLIK – Al eens gemakkelijk eerste hulp verleend? Dit najaar wordt de beginnerscursus eerstehulpverlening met reanimatie AED-gebruik en kinder-EHBO door de vereniging in Medemblik gegeven. Thuis kan de theorie worden geoefend door E-learning op de computer, vanuit de luie stoel. Daarna zijn er praktijktrainingen in oktober en november op dinsdagavond van 19.30 tot 22.00 in Medemblik. De eerste praktijkles is in samenwerking met de KNRM (reddingsbrigade) op 2 oktober 2018.

Examen volgens het Oranje Kruis is dan eind november of begin december.

De kosten zijn €180,-  inclusief oefenverband, examen, koffie of thee. De meeste zorgverzekeraars vergoeden (een groot gedeelte) van deze cursus. Je bent welkom om mee te doen vanaf 16 jaar.

Voor meer informatie kunt U terecht bij Marina Korsuize, voorzitter@ehbomedemblik.nl of tel. 06-13548277 (graag tussen 16.00 en 20.00).

Als verenigingen volgend jaar weer zeker willen zijn van het doorgaan van een evenement is het handig om zelf opgeleide eerstehulpverleners in de vereniging of de organisatie te hebben! EHBO-verenigingen zelf hebben ook behoefte aan gediplomeerde leden om aan de vraag te voldoen, maar kunnen het niet meer garanderen. Graag willen we onze kernen leefbaar houden door leuke activiteiten te ondersteunen maar vrijwilligers worden al veel ingezet.

Deze cursus wordt gezamenlijk gehouden door de EHBO-verenigingen Twisk/Opperdoes, Medemblik, Wognum/Nibbixwoud en Midwoud/Oostwoud/Sijbekarspel/Benningbroek/Abbekerk/Lambertschaag.

Reageren via facebook