Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Groene kool met gehaktballetjes

Groene kool met gehaktballetjes

Groene kool met gehaktballetjes Groene kool met gehaktballetjes Uitprinten
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 700 g groene kool
  • 50 g blanke rozijnen
  • 1 kg kruimige aardappel, geschild
  • 400 g gehakt
  • 30 g pijnboompitten
  • 3 el olie
  • 300 g tomaten
  • 5 g verse munt

Instructies

  1. Maak de kool schoon.
  2. Verwijder de buitenste harde bladeren.
  3. Snijd de kool in parten, verwijder de stronk en de harde kern en snijd de kool in reepjes.
  4. Was de kool.
  5. Wel de rozijnen in heet water.
  6. Kook de aardappelen in een laagje water in 20 minuten gaar.
  7. Meng het gehakt met zout, peper, (een mespunt kaneel), rozijnen en pijnboompitten en draai er 12a16 kleine ballen van.
  8. Verhit de olie in een koekenpan of braadpan en bak hierin de gehaktballen rondom bruin.
  9. Snijd de tomaten in stukjes of pureer ze in een keukenmachine en doe ze in de pan.
  10. Laat het gehakt in ca. 10 minuten gaar worden.
  11. Kook de kool in een laagje water in 12-15 minuten gaar.
  12. Snijd de munt in reepjes en roer door de tomatensaus.
  13. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  14. Stamp de aardappelen fijn met wat warm kookvocht (of een scheutje warme melk).
  15. Giet de kool af en breng op smaak met peper en zout.
  16. Verdeel de kool, de gehaktballetjes met saus en de aardappelpuree over 4 borden.

Reageren via facebook