17.2 C
Medemblik
14 juli 2020 22:21
Medemblik Actueel.

Foto: Jan Zijp
Foto: Jan Zijp

Vogelkijkdag bij de waterberging Twisk

TWISK – Kom zaterdag 4 augustus vogels kijken op de jaarlijkse vogelkijkdag bij de waterberging in Twisk. Deze prachtige locatie is heel geschikt voor vogels om uit te rusten en bij te tanken op hun tocht naar het zuiden. Bij goed weer kan je in de loop van de dag soms wel 70 verschillende soorten zien!

Tussen grauwe ganzen, wilde eenden en kieviten gaan we met verrekijkers en telescopen op zoek naar minder alledaagse soorten. Er is kans op een kemphaan, bosruiter, groenpootruiter en krombekstrandloper. Bij de waterberging zijn ook regelmatig roofvogels te zien: buizerd, bruine kiekendief, sperwer of torenvalk.
Ook kinderen kunnen op deze dag op een leuke manier kennis maken met de wondere wereld van de vogels!

Deelname aan deze dag is gratis! Kom langs, er staan telescopen en vrijwilligers voor je klaar!

Wanneer: zaterdag 4 augustus 2018 van 10.00 – 16.00 uur

Locatie: Je rijdt vanaf Lambertschaag in oostelijke richting over de N239. Ga direct na de waterberging rechtsaf de Noorderweg in. Na enkele honderden meters vind je aan je rechterhand het fietspad met parkeerplaats. Parkeer hier je auto en volg het fietspad tot je de activiteit vindt. Het ontmoetingspunt is het infobord bij het fietspad aan de zuidkant van het terrein.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?