Medemblik Actueel.

Weerberichten

Weerbericht Medemblik – flinke zonnige perioden

MEDEMBLIK – Na een koude start met regionaal matige vorst is het droog met vrij veel zon. Het wordt vanmiddag een graad of 3 bij een zwakke tot matige wind uit het oosten. In de nacht naar maandag daalt het kwik tot een graad of 2 onder het vriespunt maar boven open vlaktes komen daar nog enkele graden bij.

Tekst loopt door onder de afbeeldingen

Maandag is er wat meer bewolking omdat dan de wind draait naar het zuidwesten en vochtige lucht gaat aanvoeren, tegen de avond trekt de lucht helemaal dicht en kan er mogelijk al wat (winterse)neerslag gaan vallen. Overdag loopt de temperatuur op naar 5 graden en daalt in de nacht naar dinsdag naar een graad of 2 onder het vriespunt en kan het lokaal glad worden.

Dinsdagochtend is het bewolkt. Een neerslaggebied trekt vanuit het westen langzaam over het land. Daarbij valt een aantal centimeter sneeuw. Tijdens sneeuwval ligt de temperatuur rond of iets onder het vriespunt. Er staat een matige tot vrij krachtige wind en daardoor stuift de sneeuw door de straten.

De middagtemperatuur loopt op naar een graad of 3 bij een matige soms vrij krachtige wind uit het zuiden tot zuidwesten in de nacht naar woensdag daalt het kwik weer tot net onder het vriespunt.

Woendag is het overwegend bewolkt, staat er weinig wind en wordt het overdag 2 graden en in de nacht naar donderdag -1. Ook de donderdag en vrijdag zijn nog vrij koude dagen met overdag een graad of 2 op donderdag en 4 graden op vrijdag. Daarna lijkt de winter weer plaatst te gaan maken omdat de wind draait naar het zuidwesten en warmere lucht aanvoert waardoor de nachtvorst ook voorbij is.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageren via facebook