Medemblik Actueel.

Dubbeldikke megaburger (Foto: DEEN Supermarkten)
Dubbeldikke megaburger (Foto: DEEN Supermarkten)
Gerechten

Wat eten wij vandaag – Dubbeldikke megaburger

Wat eten wij vandaag - Dubbeldikke megaburger

Wat eten wij vandaag – Dubbeldikke megaburger Wat eten wij vandaag – Dubbeldikke megaburger Uitprinten
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: Bereidingstijd:
Voedingswaarde 775 Kcal Calorieën 47 gram Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

2 sneeën wit brood (in stukjes, zonder korst)
4 el melk
1 el worcestershiresaus
1 el tomatenketchup
1 sjalot (gesnipperd)
300 g half-om-half gehakt
300 g rundergehakt
4 zoetzure augurken (fijngehakt)
1 el kappertjes (fijngehakt)
0,5 ui (fijngesnipperd)
4 el mayonaise
4 afbakbroodjes
1 tl olijfolie
4 plakjes bacon of ontbijtspek
4 eieren
4 blaadjes kropsla (gedroogd, gewassen)
barbecuesaus

Instructies

Week het brood circa 10 minuten in de melk en prak het met een vork goed fijn.

Kneed het brood met de worcestersaus, ketchup, sjalot, een flinke snuf zout en peper door al het gehakt.

Verdeel het gehaktmengsel in 4 porties en vorm er burgers van. Laat afgedekt circa 30 minuten opstijven in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200ºC.

Roer de augurk, kappertjes, ui en mayonaise door elkaar.

Breng op smaak met peper. Bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking af in de oven.

Gril de hamburgers op de barbecue of in een licht ingevette grillpan rosé tot gaar.

Verhit de olie en bak hierin de bacon aan beide kanten krokant.

Neem uit de pan en bak in het bakvet 4 spiegeleieren.

Snijd de broodjes open en maak op elk broodje een stapel met sla, bacon, augurkensaus, een hamburger, barbecuesaus en een spiegelei.

Serveer direct.

Opmerkingen

Tip: Met gebakken rode uienringen krijgt je broodje burger nog meer karakter.

Reageren via facebook