19.8 C
Medemblik
21 mei 2020 10:36
Medemblik Actueel.

zonnig met soms wat bewolking
zonnig met soms wat bewolking

Het weer voor Westfriesland met vandaag veel zon maar ook stapelwolken

WESTFRIESLAND – Met 24 gaden is het vandaag een stukje frisser dan de bijna tropische dag van maandag toen de meter bleef steken bij 28,4 graden, net niet de warmste dag van het jaar, op 19 april werd het in Westfriesland 28,6 graden. Ook is er vandaag zichtbaar meer bewolking maar neerslag zal daar niet uit gaan vallen. De wind is gedraaid van oost naar west en zorgt voor aanvoer van wat frissere lucht.

Ook woensdag is de invloed van de westelijke wind nog merkbaar, met 23 graden is het wel gedaan maar de bewolking zijn wel wel weer grotendeels kwijt. Na woensdag draait de wind weer naar het noorden/noordoosten en gaat de temperatuur ook weer richting de zomerse waarde van 25 graden.  Het weekend is iets minder warm met 23 graden maar ook dan speelt de zon weer de eerste viool.

Kijken wij even wat verder dan zien we dat ook volgende week nog volop zomers gaat worden en ook dan is er zeker t/m donderdag van neerslag geen sprake. Vanaf volgende week vrijdag is er weer wat neerslag berekend maar dit is allemaal nog zeer onzeker.

In het kort: Na vandaag nog zeker t/m volgende week donderdag volop zomerweer met hoge temperaturen en droog, daarna wordt het allemaal wat onzeker en lijkt de neerslagkans toe te nemen.

Voor meer weer, kijk op de website van ons weerstation

 

Reageren via facebook