Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik: bewolkte start later ook opklaringen

MEDEMBLIK – Tussen een actief laag boven de Golf van Biskaje en een hogedrukgebied boven Rusland staat een zuidoostelijke stroming, waarmee continentale lucht wordt aangevoerd. Het laag trekt naar het westen van Frankrijk om vervolgens op te splitsen in twee afzonderlijke laagjes, waarbij één laag via Zuidoost-Frankrijk richting Middellandse Zee trekt en het tweede laag opvullend richting Zuidoost-Engeland trekt en boven ons land zondag voor een zwakke trog zorgt. 

Vandaag is het hoofdzakelijk bewolkt maar in de loop van de middag klaart het wel wat op en is er de kans dat de zon nog even tevoorschijn komt aanwezig. De middagtemperatuur schommelt rond de 7 graden bij een matige wind uit het oosten die in de nacht naar zondag gaat draaien naar het zuiden.

Zondag is er meer ruimte voor de zon en valt de wind vrijwel geheel weg. Overdag 7 graden en in de nacht naar maandag dalend naar 3 graden.

De nieuwe week start met veel bewolking en vanaf maandagavond neemt de kans op regen ook weer toe omdat de wind gaat draaien naar het zuidwesten. Overdag temperaturen rond de 9 á 10 graden in de nachtrn rond de 8 graden.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook