16.5 C
Medemblik
22 september 2020 13:00
Medemblik Actueel.

zonnig met soms wat bewolking
zonnig met soms wat bewolking

Het weer voor Westfriesland met zon en stapelwolken

WESTFRIESLAND – De dag begint aanvankelijk met nog veel bewolking maar vanuit het zuiden komt het zonnige weer onze kant op. In de middag nog wat stapelwolken en een middagtemperatuur die oploopt naar 22 graden bij een vrij matige wind die uit het noorden tot noordwesten waait. In de nacht naar zaterdag draait de wind naar het oosten/noordoosten en zwakt nog verder af in kracht. De temperatuur daalt dan naar een graad of 13.

Het weekend verloopt zonnig en warm, zaterdag 23 graden en een zwakke wind uit het noordoosten, zondag doorbreken wij weer eens de zomerse waarde van 25 graden. Aan het einde van de middag koelt het wat af door wind vanaf de Noordzee.

De dagen daarna blijft de temperatuur zomerswarm met overdag temperaturen van 27 graden op maandag, 25 graden op dinsdag en de dagen daarna 23 graden. Maar er staat wel een verandering wat het weerbeeld betreft aan te komen. De onstabiliteit neemt toe en het zou zo maar kunnen dat zich in de middag lokaal een (onweers)bui gaat vormen.  Zeker tegen het einde van de aankomende week neemt de neerslagkans zeker toe en ziet het weekend er vooral regenachtig uit.

Wat zegt het KNMI:

Aan het begin van de periode heeft een krachtig Atlantisch bovenluchthoog een uitloper via de Noordzee richting Scandinavië. Hurricane Chris, nu ruim ten oosten van de Amerikaanse noordoostkust, wordt aan de flank hiervan opgenomen in de westzuidweststroming en komt begin volgende week in de buurt van IJsland te liggen. Door de warmteadvectie die hiermee gepaard gaat vormt zich dan boven Scandinavië een krachtig bovenluchthoog. Rond dinsdag/woensdag wordt de stroming in de onderste niveaus tijdelijk licht cyclonaal aan de westflank van een laag bij de Baltische Staten. In de tweede helft van de volgende week zien we op de Atlantische Oceaan een wat toenemende, meanderende westelijke stroming waarin restanten van Atlantische fronten het aandachtsgebied mogelijk net bereiken aan de westflank van de voortdurende blokkade boven Midden- en Noordoost-Europa.

Voor meer weer, kijk op de website van ons weerstation

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?