Mike van Vugt met nummer 17 aan kop

Karter Mike van Vugt domineert NK

SPA/WOGNUM – Op karter Mike van Vugt lijkt dit seizoen geen maat te staan. Hij won al zeven van de negen raceweekeinden waar hij aan meedeed. Tijdens het afgelopen weekeinde stond hij op het circuit van Spa-Francorchamps aan de start voor de vijfde ronde van het Nederlands kampioenschap Rotax Max. De twaalfjarige rijder uit Wognum won daar overtuigend het dagklassement in de Junioren-klasse.

“Winnen verveelt nooit”, zei Mike triomfantelijk na afloop. “Het wordt eigenlijk alleen maar leuker. Het is de mooiste beloning voor wat je het hele weekend hebt gedaan. Ik wil gewoon zoveel mogelijk winnen. Het liefst alles.”

Mike van Vugt gaat vrolijk door met domineren (Foto aangeleverd)
Mike van Vugt gaat vrolijk door met domineren (Foto aangeleverd)

Wat afgelopen weekeinde betreft klopte dat ook. Nadat het supertalent van het topteam JJ Racing in de kwalificatie de polepostion voor zich had opgeëist, won hij vervolgens de prefinale en daarna de finale op overtuigende wijze. Dat doet hij niet alleen in het NK, maar ook in de BNL en het EK. Vorige week nog, tijdens de tweede ronde van het BNL-kampioenschap in Ostricourt won hij alle vier de races van het weekeinde. En in het EK won hij beide ronden die tot dusver zijn gehouden.

Wat de verklaring is voor zijn supervorm dit seizoen? “Ik zit lekkerder in mijn vel dan vorig jaar. Dat helpt natuurlijk heel veel”, zei Mike. “Ik ben nu bovendien tweedejaars junior, ik heb dus meer ervaring. En je moet natuurlijk in jezelf geloven, dan komt het vanzelf goed.”

Mike staat op dit moment bovenaan in alle drie de kampioenschappen waar hij aan meedoet. Vanzelfsprekend wil hij ze alle drie winnen. Daarna is de overstap naar de OK Junior-klasse of zelfs het OK een logische stap. Die stap wil Mike graag zetten, maar budgettair blijkt dat heel moeilijk. Daarom wil hij later dit jaar aan het wereldkampioenschap OK Junior meedoen. “Ik wil dat ook proberen te winnen om zo bij een goed team voor volgend jaar te kunnen komen.”

Om de drie titels te pakken en om te proberen potentiële sponsoren te interesseren, is hij vast van plan om de rest van het seizoen net zo hard te blijven domineren als hij tot dusver heeft gedaan. “Ik probeer het best eruit te halen. Misschien staat er dan wel iemand op die zegt: ik wil die gozer sponsoren.”

Mike’s eerstvolgende race is de derde ronde van het EK die begin augustus wordt gehouden in het Oostenrijkse Bruck. Het doel moge duidelijk zijn. “Ook daar wil ik winnen. Het moet kunnen!”

Mike van Vugt bedankt Koelewijn autoschade, Jacco van Dijk van JvD Tuning, Jeffrey Groothuis van JJ Racing, Gerard Traarbach en zijn familie.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.