Karsten opent 2e vestiging in binnenstad Hoorn

HOORN – Het pand aan de Gedempte Turfhaven 58, waarin voorheen Laan Textiel gevestigd was, zal naar verwachting op zaterdag 1 september de deuren openen. Het familiebedrijf wil in deze vestiging vooral inspelen op de urban outdoor lifestyle. Directeur Jan Willem Algra: “We hebben een sterk imago als kampeerwinkel. Maar mensen die niet kamperen, bezoeken ons niet. Dat is jammer want de helft van de winkel bestaat uit ‘everyday outdoor’ producten, zoals kwaliteitskleding, slippers, wandelschoenen en (dag)rugzakken.”

In de binnenstad zal je dan ook geen tenten en kampeerspullen vinden maar voornamelijk kleding en wandelschoenen van merken die allang niet meer alleen herkenbaar zijn als outdoor. The North Face, Fjällräven en Tenson bieden modeartikelen met een technisch tintje waarmee je ook fijn warm blijft langs het voetbalveld of tijdens de spontane avondwandeling.  Daar wordt eigenlijk iedereen blij van!

Lees ook: Enorme vuurzee verwoest Karsten Zwaag, luide explosies hoorbaar

Dichter bij het publiek

Voor de allesverwoestende brand op 9 maart jongstleden beschikte Karsten over 8000 m2 winkel- en atelierruimte. Na de brand, in het tijdelijke pand aan De Oude Veiling, is daar nauwelijks 3500 m2 van over. De extra vestiging biedt dus ook de ideale mogelijkheid om de collecties beter tot hun recht te laten komen. Tegelijkertijd is Karsten met deze tweede vestiging in staat om de collecties dichter bij het publiek te brengen. Vooral mensen die casual kwaliteitskleding waarderen zullen hun weg weten te vinden naar de Gedempte Turfhaven.

Bekijk ook: Reportage: ‘effect brand karsten erg groot, niet in 1x te verwerken’

Ondertussen zet Karsten op de achtergrond de eerste stappen op weg naar een nieuw te bouwen pand op de oude locatie. Zodra deze nieuwbouw  gerealiseerd is zal de showroom vanaf De Oude Veiling daarnaartoe verhuizen en hand in hand  met het pand in de binnenstad de Karsten Travelstore vormen.

 

 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.