20.7 C
Medemblik
22 mei 2020 00:31
Medemblik Actueel.

Raadsbreed akkoord in Enkhuizen, nu nog wethouders zoeken

ENKHUIZEN – Ze zijn er eindelijk na 3.5 maand bekvechten uit, Enkhuizen krijgt geen coalitie maar er is een raadsbreed akkoord gesloten van waaruit Enkhuizen zal worden bestuurd. Nu moet enkel nog gezocht worden naar wethouders die deze klus op de schouders willen nemen, en dat is nog maar de vraag wie dat wil gaan doen.

Er moet binnen 1 week wethouders worden gevonden, over een week start het zomerreces en dan schuift alles door naar september. Mocht dit gebeuren dan heeft Enkhuizen wel een treurig record te pakken, dan duurt voor het eerst in de nationale geschiedenis het vormen van een nieuw stadsbestuur langer dan 160 dagen.

Coalitie onmogelijk

Toen eind april al duidelijk werd dat het vormen van een coalitie niet mogelijk was gaf formateur Raymond Keur zijn opdracht terug en kwam men met het idee om een raadsbreed akkoord te gaan sluiten. De politiek in Enkhuizen is al jaar en dag een heksenketel van partijen die wel en niet met elkaar willen regeren, partijen die uitelkaar vallen, raadsleden die elkaar wantrouwen.  Door nu een raadsbreed akkoord te sluiten hoopt de politiek in Enkhuizen daar nu voor eens en altijd vanaf te zijn.  Nu enkel nog dus poppetjes voor de invulling van de wethouderszetels zoeken.

SED fusie

Er rust de nieuwe wethouders een paar zware taken op de schouders, 1 van die taken is het verdere fuseren van Enkhuizen met Drechterland en Stede Broec tot de SED-gemeente. Een project dat miljoenen euro’s kost en waar sommige partijen in Enkhuizen het liefst vanaf stappen en het geld ergens anders voor gebruiken.

Reageren via facebook