14.3 C
Medemblik
26 september 2020 13:56
Medemblik Actueel.

VVD wil handhaving vrachtwagenverbod Meerlaan Medemblik.

MEDEMBLIK – De VVD wil dat het college het verbod voor vrachtwagens om via de Meerlaan in Medemblik te rijden beter gaat handhaven.

VVD-raadslid Tjeu Berlijn wijst op de gevaren en overlast die de vrachtwagens veroorzaken voor de omwonenden en de gebruikers van het zebrapad ter hoogte van de Graaf Florislaan waar dagelijk veel kinderen gebruik van maken om naar school te gaan en weer naar huis te gaan.

Maar ook zegt Tjeu Berlijn dat het vrachtverkeer ook zorgt voor een mogelijke overbelasting van de Westersluis waar het onderhoud al van is doorgeschoven naar een latere datum.

Berlijn vraagt zich dan ook af of het college wel op de hoogte is dat het vrachtwagenverbod wordt overtreden en of goederen voor de lokale supermarkten ook onder bestemmingsverkeer valt. Ook wil Tjeu Berlijn weten of het vrachtwagenverbod ook geldt voor de Westerhavensluis en wat het maximale gewicht is dat de Westerhavensluis kan en mag dragen.

Tjeu Berlijn wil ook van het college weten hoe zij denkt het vrachtwagenverbod in de Meerlaan te willen gaan handhaven, maar ook hoe het college vrachtwagenverboden op de andere plaatsen in de gemeente wil gaan handhaven. Zo wordt het éénrichtingsverkeer voor vrachtwagens voor de Nieuwstraat dagelijks met de voeten getreden door vrachtwagenchauffeurs waar niet handelend tegen wordt opgetreden.

Het college heeft maximaal 2 weken om de vragen te beantwoorden.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?