Medemblik Actueel.

Noorderkwartier en RataPlan samen in 'gepimpte meubelen' (Foto: Noorderkwartier)
Noorderkwartier en RataPlan samen in 'gepimpte meubelen' (Foto: Noorderkwartier)

RataPlan en Noorderkwartier samen in ‘gepimpte meubelen’

SCHAGEN – Medewerkers van Noorderkwartier N.V. hebben onlangs een workshop ‘krijtverf’ gevolgd. Daar hebben zij allerlei technieken geleerd om meubels, die Noorderkwartier via RataPlan binnenkrijgt, op te knappen. Hierbij kunnen ze ook hun fantasie laten spreken en dit heeft al geresulteerd in meubels met mooie prints, kleurcombinaties en bewerkingen. De sjablonen die gebruikt worden zijn ook door medewerkers van Noorderkwartier ontworpen en gemaakt.

Op deze manier worden kleine meubels uit de kringloopwinkel, bijvoorbeeld donker eiken of beschadigde tafeltjes en stoeltjes, omgetoverd tot nieuwe hippe meubeltjes. De meubels krijgen zo ook de mogelijkheid tot een tweede leven.

De medewerkers van Noorderkwartier krijgen hiermee de mogelijkheid nieuwe talenten te ontwikkelen en te benutten. Ook zit er een duurzaamheidaspect aan het project. Het milieu wordt gespaard doordat een product of materialen worden hergebruikt. De meubels staan vanaf vandaag in de winkels van Rataplan in Schagen en Tuitjenhorn.

Reageren via facebook