Medemblik Actueel.

Bedrijven

52 banen weg bij HMC, klap komt hard aan bij het personeel

REGIO – Vanwege tientallen miljoen verlies bij het moederbedrijf van o.a. het Noord-Hollands Dagblad, de Enkhuizer Courant, de Schager Courant en het Haarlems Dagblad heeft het management van TMG(Telegraaf Media Groep) besloten dat er definitief 52 mensen hun baan gaan verliezen en tevens worden de huidige kantoren gesloten en gaat er worden gezocht naar kleinere ruimtes.

Peter Schat, voorzitter van de redactieraad van HMC zegt: ,,Naast de ontslagen wordt er gezocht naar drie onderzoeksjournalisten die een nieuw onderzoeksteam zullen vormen en vier nieuwe titel-hoofdredacteuren. De titelhoofdredacteuren nemen de leiding van regionale titels zoals de Enkhuizer Courant, Schager Courant en het Haarlems Dagblad. Al deze kranten blijven overigens bestaan.”

Lees ook: Journalisten NHD woedend op eigen hoofdredacteur wegens ontslagen

Reageer op dit onderwerp