Menu van de dag – Salade Nicoise
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Ingredients
- 1 citroen
- zout
- versgemalen peper
- 3 el olijfolie
- 400 g pasta (penne of spaghetti)
- 300 g gehalveerde sperziebonen
- 2 tomaten
- 50 g zwarte olijven
- 1 blik tonijn (ca. 180 g)
- 4 eieren
- 2 el gehakte verse peterselie
Instructions
- Kook de eieren hard en snijd ze in 4en.
- Boen de citroen schoon. Rasp 2 theelepels van de schil en pers de vrucht. Meng rasp en sap met zout en peper door de olijfolie.
- Kook de pasta beetgaar.
- Voeg de laatste 5 minutende sperziebonen bij de pasta.
- Giet pasta en bonen af.
- Schep het oliemengsel, de tomaten, olijven en tonijn door de pasta.
- Garneer met de eieren en bestrooi met peterselie.
Serving size: 4 Calories: 290 kcal Fat: 18g Carbohydrates: 23g Protein: 8g
Notes
[b]Tip: Vervang sperziebonen door diepvriesdoperwten. Voeg eens 1 eetlepel kappertjes of zes, in reepjes gesneden, ansjovisfilets toe.[/b]
Reageer