Menu van de dag – Herfstsalade met peer


Menu van de dag - Herfstsalade met peer
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Door:
Soort recept: Voorgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 2 tl honing
  • ½ tl kaneel
  • 2 el appelazijn
  • 2 tl mosterd
  • 6 el walnoten- of olijfolie
  • 2 rijpe peren
  • 1 krop eikenbladsla
  • 150 g feta
  • 100 g gepelde walnoten
  • 150 g dun gesneden rookvlees
Instructies
  1. Meng de honing in een grote schaal met de kaneel, de azijn, de mosterd en de olie.
  2. Voeg eventueel nog wat peper en zout naar smaak toe.
  3. Schil de peren, verwijder het klokhuis, snijd de peer in stukken en meng deze met de dressing in de schaal.
  4. Trek de bladen van de krop sla los, was en droog ze.
  5. Verkruimel de feta.
  6. Hussel vlak voor het eten de sla, feta en walnoten door de peer en de dressing in de schaal.
  7. Verdeel de salade over 4 grote borden en leg de plakjes rookvlees tussen de slabladeren.
  8. Serveer er warme pistoletjes bij.
Voedingswaarde informatie
Aaantal: 4 Caloriën: 716 kcal Vet: 28g Koolhydraten: 78g Eiwitten: 37g

 

Reageren via facebook