Menu van de dag – Herfstsalade met peer
Recipe Type: Voorgerecht
Author:
Prep time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 2 tl honing
- 1/2 tl kaneel
- 2 el appelazijn
- 2 tl mosterd
- 6 el walnoten- of olijfolie
- 2 rijpe peren
- 1 krop eikenbladsla
- 150 g feta
- 100 g gepelde walnoten
- 150 g dun gesneden rookvlees
Instructions
- Meng de honing in een grote schaal met de kaneel, de azijn, de mosterd en de olie.
- Voeg eventueel nog wat peper en zout naar smaak toe.
- Schil de peren, verwijder het klokhuis, snijd de peer in stukken en meng deze met de dressing in de schaal.
- Trek de bladen van de krop sla los, was en droog ze.
- Verkruimel de feta.
- Hussel vlak voor het eten de sla, feta en walnoten door de peer en de dressing in de schaal.
- Verdeel de salade over 4 grote borden en leg de plakjes rookvlees tussen de slabladeren.
- Serveer er warme pistoletjes bij.
Serving size: 4 Calories: 716 kcal Fat: 28g Carbohydrates: 78g Protein: 37g
Reageer