BBQ-menu – Gegrilde avocado met kruidenrelish
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 4 avocado’s
- 2 limoenen (sap)
- 6 eetl. olijfolie
- 500 g trostomaten
- 150 g gemengde bladsla
- 2 el augurken (gehakt)
- 1 el kappertjes
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 0,5 el mosterd
- 100 ml olijfolie extra vergine
- 1 handje basilicum (fijngehakt)
- eventueel 1 handje dragon (fijngehakt)
- 1 handje peterselie (fijngehakt)
Instructions
- Halveer de avocado’s met schil en verwijder de pitten. Bestrijk de snijkanten met de helft van het limoensap gemengd met 2 eetlepels olijfolie.
- Kruis de tomaten in en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie.
- Meng de augurken, kappertjes, knoflook, mosterd, basilicum, olijfolie, dragon en peterselie voor de kruidenrelish en houd apart.
- Leg de avocado’s met de snijkant op het rooster van de barbecue en leg de tomaten ernaast.
- Rooster de avocado’s tot ze mooie grillstrepen hebben en de tomaten tot ze wat zachter zijn.
- Meng de rest van de olijfolie met de rest van het limoensap door de sla.
- Leg de avocado’s en tomaten op de sla en verdeel de kruidenrelish erover.
Notes
[b]Tip: Vervang de augurkjes in de relish van dit recept door groene olijven.[/b]
Reageer