Menu – Penne met spinazie, kip en dragon
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 4 el pijnboompitten
- 300 g volkoren penne
- Olijfolie
- 500 g kastanjechampignons
- 300 g kipfilet
- 1 el gedroogde dragon
- 1 teentje knoflook
- 4 bosuitjes
- 300 g spinazie
- 200 ml Alpro Soya cuisine
Instructions
- Verwarm een koekenpan zonder olie en rooster de pijnboompitten goudbruin.
- Breng een pan water aan de kook en kook de volkoren penne volgens de instructie op de verpakking.
- Was de kastanjechampignons en snijd in kwarten. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak al omscheppend 4-5 minuten.
- Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en bak samen met de dragon mee met de champignons. Pers het teentje knoflook en voeg toe. Schep regelmatig om.
- Pel de bosuitjes en snijd in ringetjes van 1-2 cm.
- Was de spinazie en laat uitlekken. Bak de bosui en de spinazie nog 3-4 minuten mee met de kip en champignons tot de spinazie geslonken is.
- Voeg de soya cuisine toe en breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
- Giet de penne af en meng de penne door de saus. Serveer met de geroosterde pijnboompitjes.
Reageer