Medemblik Actueel.

Algemeen Bedrijven

Terugroepactie Zeeman kindervest

MEDEMBLIK – Zeeman laat haar producten uitvoerig testen voordat ze verscheept worden, zo ook dit vest. Toch is recent uit eigen onderzoek gebleken dat het vest niet voldoet aan de norm. Zeeman heeft daarom besloten het artikel terug te roepen.

Uit het onderzoek is gebleken dat er verfstoffen zijn gebruikt tijdens de productie van het vest welke verboden zijn. In Europa is het de norm dat deze stoffen niet boven een bepaalde hoeveelheid aanwezig mogen zijn in kleding en textiel.

Deze verfstoffen zijn verboden omdat ze schadelijk zijn voor het milieu en de mensen die in de productie aan het artikel werken. Echter is er pas sprake van een mogelijk gezondheidsrisico bij zeer langdurige en directe blootstelling aan de stof.

Het vest is verkocht in de periode van april 2018 tot en met mei 2018. Indien u in het bezit bent van dit vest, adviseert Zeeman u om deze te retourneren naar een Zeeman filiaal bij u in de buurt. Dit mag ook zonder aankoopbewijs.

U ontvangt dan het aankoopbedrag terug. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Zeeman zeeman@zeeman.com,  tel +31 (0) 172 482 911.

Reageren via facebook