Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd
Bedrijven

Bakkerijmuseum koopt naastgelegen pand en organiseert grote veiling

MEDEMBLIK – Met de aankoop van het naastgelegen pand zet het bestuur van het Bakkerijmuseum een volgende stap om de toekomst van het museum in Medemblik zeker te stellen. Hoewel recente media aandacht misschien de indruk geeft dat het allemaal nieuw is zijn de plannen het werk van jaren.

Dat de plannen nu gerealiseerd kunnen gaan worden heeft wel met recente ontwikkelingen te maken. Zo is in Medemblik sinds kort een nieuw Cultuurbeleid onder leiding van een enthousiaste ambtenaar opgezet en is er meer ondersteuning beschikbaar gekomen. Politiek Medemblik ziet heel duidelijk het belang van de musea voor Medemblik en is nu ook bereid daar extra middelen voor in te zetten. Het bestuur en de directie van het Bakkerijmuseum zijn ze daar dankbaar voor en dat heeft er voor gezorgd dat zij hebben uitgesproken vol voor Medemblik te willen gaan.

Een andere heel positieve ontwikkeling is dat zich nieuwe bestuursleden hebben gemeld. Uiteraard is Janny van der Heijden  daar de meest van in het oog springende van, maar met de komst van Jan Hoekema en Rik Doornberg zijn nog twee ijzersterkte bestuursleden bij gekomen. Daarmee heeft het museum er veel extra kennis en een groot ondersteunend netwerk bij gekregen en dat betaalt zich vrijwel meteen uit. Hiermee heeft het museum weer momentum gekregen om volgende ontwikkelingen te kunnen uit voeren.

De grootste ontwikkeling zal het uitbreiden van het museum zijn, waarvan de aankoop van het naast gelegen pand de eerste stap is. Nu zal eerst de winkelruimte van dat pand bij het Bakkerijmuseum worden getrokken meet een nieuwe entree en met ‘Konditorei’; een koffieruimte in een bakkerij. Die nieuwe entree en extra ruimte biedt de mogelijkheid het museum beter toegankelijk te zijn en meer ruimte te bieden voor bezoekers en activiteiten. Zo zal er in een tweede fase ook een lift komen zodat ook mensen die slecht ter been zijn voortaan het hele museum kunnen ervaren.

Om de inrichting van het nieuwe gedeelte te financieren zullen er diverse acties zijn waarvan de eerste meteen een hele spectaculaire is. Op 2 maart zal er op het kasteel een goodwill veiling zijn met unieke kavels. Zo kunt u bieden op een dagje Zandvoort met Jan Lammers,  een persoonlijke tekst door Janny van der Heijden in haar nieuwste boek winnen, een rondleiding door de studio’s van RTV NH, een VIP arrangement tijdens de Medemblik Regatta of met de hele familie of het bedrijf  naar Museum Louwman of het Hoedenmuseum.

Ook bijzonder is de mogelijkheid uw naam te verbinden aan een bonbon; die bonbons hebben nu nog exclusief de namen van de familieleden van de oprichters maar zij willen als kavel de nieuwste bonbon noemen naar de hoogste bieder. Of zijn of haar bedrijf natuurlijk…

Bijzonder zijn ook de kunstkavels die aangeboden worden. Daar zijn veel bekende namen bij en het niveau wordt geroemd door kunstkenners. U kunt zomaar drie werken van Paul Blanca aan de muur winnen of uw zaak aan kleden met 3 grote werken van Selwijn Senatori’s. De kunstwerken worden op 23 februari in een optocht van bijna 20 verschillende transportmiddelen naar het kasteel gebracht. Van een hondenkar (zonder hond er voor, want dat is al sinds 1939 verboden….), een arrenslee en een grote bakkerskoets tot de handkar van bakker Raat en de bakfiets van bakker Bouwman. Want het Bakkerijmuseum blijft natuurlijk wel echt Medembliks!

Whatsapp ons voor tips of een mooie foto of video op 06-22283965 of mail de redactie op redactie@medemblikactueel.nl

Reageer op dit onderwerp