13.6 C
Medemblik
10 juli 2020 14:03
Medemblik Actueel.

Afvalzorg: baggerspecie en asbest naar vuilstort

OPPERDOES – Na het nieuws dat HVC een dwangsom is opgelegd van maximaal 90.000 euro als zij niet binnen zes weken de stankoverlast tot een verleden hebben gebracht komt nu het nieuws naar buiten dat de beheerder van het terrein, de firma afvalzorg, vervuilde baggerspecie en asbest gaat storten op de vuilnisstort in de Wieringermeer.

In een reactie laat Emre Kılıç Milieu-inspecteur van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied weten op de hoogte te zijn van deze plannen en het in de gaten laat houden of alles via de wettelijke regels gaat gebeuren.

Lees ook: Dwangsom voor HVC wegens stankoverlast

Siem Zeilemaker van Progessief Westfriesland en vanaf dag 1 een tegenstander van de komst van deze vuilstort onder de rook van Opperdoes maakt zich zorgen over de komst van de baggerspecie en asbest naar de vuilstort in de Wieringermeer en gaat verdere vragen stellen aan de betrokken partijen.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?