16.6 C
Medemblik
4 juli 2020 01:31
Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd

Geen record voor de paalzitters Lambertschaag

LAMBERTSCHAAG – Het onweer van zaterdagmiddag heeft voor de paalzitters in Lambertschaag de boel verpest, zij moesten toen van de organisatie van hun palen worden afgehaald omdat het te gevaarlijk werd.

Na een minuut of 20 mochten zij weer terug naar hun paal om de zit tot zondagavond uit te zitten, maar helaas, regels zijn regels, moesten zij om hun naam op de grote beker te krijgen non stop op de paal blijven zitten. Grote troost, hun naam komt nu op de pechbeker te staan, zegt Marcel Smit namens de organisatie.

Zitten voor het KWF

Twee deelnemers, de buurmannen Marco Kreemer en Robin Wisdom deden mee voor het goede doel, het KWF, dit hadden zij als voorwaarde aan hun deelname verbonden en begonnen met goede moed aan het 3 dagen zitten op een paal, maar helaas hebben zij het niet gehaald, wel haalden zij het mooie bedrag van 400 euro voor het KWF op.

Daan Vijn kreeg het aanbod om voor 100 euro in zijn onderbroek van de paal te springen, iets waar hij geen seconde over na hoefde te denken, en sprong in onderbroek van de paal wat hem voor de 7.5 uur dat hij heeft gezeten  350 euro opleverde.

De organisatie hoopt dat over twee jaar als het jubileum van het paalzitten in Lambertschaag wordt gevierd er een hoop oud-deelnemers zich zullen aanmelden.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook