2 C
Medemblik
18 januari 2021 03:28
Medemblik Actueel.

PWF stomverbaasd over rapport afvalbeleid CAW

MEDEMBLIK – Het is bij de PWF als een bom ingeslagen, het rapport dat in opdracht van het CAW is opgesteld om om de tevredenheid onder de inwoners van West-Friesland te peilen over het afvalbeleid. Uit het rapport komt naar voren dat de ‘Westfriezen’ dik tevreden zijn over het afvalbeleid en dit een 7.4 als rapportcijfer geven.

Siem Zeilemaker(PWF-fractievoorzitter zegt in een gesprek met Medemblik Actueel: ,,Ik verbaas me over het onderzoek waar het CAW opdracht voor heeft gegeven. Het CAW zijn de gezamenlijke 7 WFriese gemeenten en dan mag je toch verwachten dat de gemeenteraden er van op de hoogte zijn. Nee dus!

Net zoals veel andere mensen ben ik ook benieuwd hoe ze aan dat hoge cijfer komen. Ik hoor heel veel klachten en heb niemand gesproken die geinterviewd is. In de zg. zakkenwijken zie je heel veel opengescheurde zakken door katten en vogels. Zeker als het dan ook nog af en toe niet opgehaald wordt. Als je dan belt krijg je te horen dat de vuilniswagen de straat niet in kon… Ja dat kan gebeuren, maar dan moet ze bij HVC niet denken dat het dan wel een week kan blijven liggen.

Als het goed is komen er in deze zakkenwijken nog dit jaar ondergrondse containers. Maar waar die precies komen weet ik niet, dus hoe ver je dan met je zak moet lopen…? Binnenkort mag de gemeente zelf gaan bepalen hoe vaak, en welke bak, wordt opgehaald. Maar daar hangt wel een prijskaartje aan.

Aan de andere kant betalen we in Medemblik bijna het hoogste tarief van Nederland, dus daar zit absoluut nog ruimte in. Dat de grijze bak maar 1x per 4 weken wordt geleegd is bedoeld om de mensen te dwingen zo veel mogelijk afval te scheiden. Dat scheiden is in principe een goede zaak en dat het ergens weer bij elkaar gegooid zou worden is echt grote onzin.

Ik denk dat het CAW het HVC, want dat is degene die het vuil ophaalt, moet opdragen meer klantvriendelijk te zijn en maatwerk moet leveren. Zoals gezegd, we betalen er genoeg (lees:teveel)voor.

Ook bij de andere politieke partijen in West-Friesland is met verbazing  notitie genomen van dit rapport, en laten aan Medemblik Actueel weten dat het CAW mag gaan uitleggen waarom de gemeenteraden hier niet van op de hoogte zijn gesteld.

Reageren via facebook