Medemblik Actueel.

Foto: Deen Supermarkten
Gerechten

Menu van de dag – gebakken aardappeltjes met biefstuk

MEDEMBLIK – Samen met DEEN Supermarkten brengen wij elke dag een heerlijk gerecht waarvan u de ingrediënten natuurlijk bij de DEEN Supermarkt bij u in de buurt kunt verkrijgen.

Menu van de dag - gebakken aardappeltjes met biefstuk
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Door:
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 750 g stevige en kruimige aardappelen bijv.Bildstar, geschild
  • 1 ui
  • 1 groene kool
  • 3 tl komijnzaad (djinten)
  • 4 el olijfolie
  • 75 g gerookte spekreepjes
  • 30 g boter
  • 4 biefstukken
Instructies
  1. Snijd de aardappelen in dobbelstenen van ca. 2 cm.
  2. Pel en snipper de ui.
  3. Maak de kool schoon, snijd de kool in parten en vervolgens in reepjes.
  4. Rooster het komijnzaad in een koekenpan met anti aanbaklaag lichtbruin en geurig.
  5. Laat de zaadjes afkoelen op een bordje.
  6. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak hierin de spekjes lichtbruin en knapperig.
  7. Schep ze uit de pan maar laat het bak vet erin.
  8. Schep de aardappelblokjes door het bakvet.
  9. Leg een deksel op de pan en laat de aardappelen op laag vuur in ca. 15 minuten gaar worden.
  10. Roerbak 10 minuten de uitjes door de aardappelen.
  11. Leg de deksel weer op de pan. Kook de kool in 10-12 minuten gaar.
  12. Verhit 2 el olie en 15 g boter in een koekenpan en bak hierin de biefstukken bruin en
  13. in 5-7 minuten tot de gewenste gaarheid (rood, rosé).
  14. Bestrooi het vlees met peper en zout.
  15. Bak de aardappeltjes op hoog vuur goudbruin.
  16. Voeg de spekjes toe.
  17. Roer de rest van de boter en het komijnzaad door de afgegoten kool. breng op smaak met peper en zout.
  18. Verdeel de aardappeltjes, biefstuk en groene kool over 4 borden.

 

Reageren via facebook