19.8 C
Medemblik
21 mei 2020 12:12
Medemblik Actueel.

Bijeenkomst ‘In Control of alcohol en drugs’

MEDEMBLIK – Bijeenkomst jongeren, drugs en alcohol. Iedere jongere komt er vroeg of laat in zijn leven mee in aanraking: drugs en/of alcohol. Bij het leren op eigen benen staan hoort ook verstandige keuzes maken en een ouder probeert dat natuurlijk zo goed mogelijk bij te brengen aan zijn kind.

Veel ouders/verzorgers die hun kroost willen behoeden voor drugs- en alcoholmisbruik, weten vaak te weinig van het onderwerp en vinden het moeilijk om regels te stellen. Daarnaast kan het voor hen moeilijk zijn om het gesprek hierover aan te gaan. Stichting L!NK heeft veel kennis over gebruik, omgang en voorlichting van drugs en alcohol bij jongeren. In samenwerking met inwoners, verenigingen of andere instanties die actief zijn in de gemeente Medemblik wil L!NK graag informatieve bijeenkomsten organiseren in diverse kernen. 

Welke ouder, verzorger, vrijwilliger of bestuurslid heeft belangstelling en heeft vragen over de omgang van kind(eren) met drugs en/of alcohol? In samenwerking met L!NK wordt een bijeenkomst georganiseerd, waarbij voorlichting wordt gegeven over drugs- en alcoholgebruik onder jongeren. Ook tieners kunnen contact opnemen om een bijeenkomst voor vrienden of klasgenoten te organiseren. Misschien een goed idee voor een spreekbeurt?

De gemeente Medemblik biedt deze ondersteuning kosteloos aan voor haar inwoners. Een bijeenkomst kent weinig voorbereidingstijd en kan desgewenst thuis worden gehouden. Het aantal bijeenkomsten is beperkt. 

Neem voor meer informatie contact op via martine@linkprojecten.nl of tel. 06-39856518.

Reageren via facebook