Medemblik Actueel.

Foto: Jan Smit
Bijeenkomsten

Najaarsstreekmiddag in boerderijen in West-friesland en Westfriese voordrachten

WOGNUM – De najaarsstreekmiddag van het Westfries Genootschap wordt gehouden op zaterdag 4 november 2017 in de Protestantse Kerk aan de Raadhuisstraat 15 in Wognum. Het Westfries Genootschap spant zich samen met andere erfgoedorganisaties is voor het behoud van de stolpboerderij in het Noordhollandse landschap. De stolpboerderijen met hun piramidevormige daken vormen een onmisbaar onderdeel van onze bebouwde omgeving.

Spreker op de najaarsstreekmiddag is kunsthistoricus Drs. Harold Bos. Hij behandelt het onderwerp: ‘De ontwikkeling van de pronkkamer in boerderijen in Westfriesland.’

Voorafgaand aan de bijeenkomst in de kerk is het mogelijk een kijkje te nemen in een aantal vertrekken van de stolp Welgelegen op het adres Kerkstraat 1. Deze stolp is gebouwd in 1879 en het interieur is grotendeels nog authentiek. Een unieke kans voor bezoekers van de najaarsstreekmiddag!

De lezing wordt gevolgd door een optreden van een aantal leden van ‘skroiversgroepe’ aangesloten bij Stichting Creatief Westfries.

Parkeren

Bij het winkelcentrum De Boogerd is gratis parkeergelegenheid. Het winkelcentrum bevindt zich ongeveer vijfhonderd meter vanaf de kerk.

Programma

  • 12.00 uur Mogelijkheid tot bezichtiging van een aantal vertrekken van de stolp Welgelegen
  • 13.00 uur Kerk open en ontvangst met koffie, thee en koek
  • 13.30 uur Aanvang bijeenkomst in de kerk
  • 17.00 uur Einde najaarsstreekmiddag

Kosten

De kosten voor deze middag bedragen voor leden en hun partners € 12 per persoon. Daarbij is inbegrepen twee maal koffie of thee met koek en één drankje en een hapje. Ook mensen die geen lid van het Westfries Genootschap zijn, kunnen deze middag bijwonen en zich bij de ingang van de zaal inschrijven als deelnemer en dan contant betalen. Voor niet- leden zijn de kosten € 13 per persoon.

Reageer op dit onderwerp

X