Weerbericht – tegen avond weer kans op een onweersbui

MEDEMBLIK – De verschillen konden niet groter zijn dan afgelopen dinsdag, delen van West-Friesland waar het amper regende en onweerde en waar boven Enkhuizen en Drechterland een stevige onweersbui ontstond . De meeste neerslag viel wat meer naar het zuiden in onze provincie en dan vooral tussen Hilversum en Amsterdam waar straten blank stonden en de putdeksels door de straten dreven.

Onweersbui

Bij ons begint de dag weer met zonnige perioden maar in de middag komt er mee bewolking en kan er aan het einde van de middag of vanavond mogelijk weer een onweersbui gaan vallen. De zomerse temperatuur weet van geen wijken, ook vandaag tikt de temperatuurmeter de 25 graden weer aan. De wind is zwak, 2Bft, en waait uit het westen tot noordwesten. Later vanavond trekken de buien weer weg en koelt het vannacht maar amper af, pas in de late nanacht daalt het kwik onder de 20 graden.

Donderdag ook nog kans op een enkele onweersbui en is er ook overdag wat meer bewolking, ook donderdag wordt het gewoon weer zomers warm met 25 graden en dat alles bij een zwakke wind die uit het noorden waait. Vrijdag is een droge bewolkte dag, zaterdag vallen er enkele buien maar zal de zon zich ook regelmatig laten zien. Zondag weer meer zon en een temperatuur die enkele graden lager is dan vandaag, gemiddeld zo ronde de 21 graden in het weekend.

De nieuwe week is droog, vrij veel zon maar ook hoge bewolking en een middagtemperatuur van rond de 20 á 21 graden en een nachttemperatuur van rond de 14 graden. De wind blijft uit het noorden waaien en is vrij matig van kracht. Een iets frissere start van juni daar waar de maand mei de boeken in gaat als een record warme maand met te weinig neerslag.

Voor meer weer, kijk op de website van ons weerstation

Het weer voor woensdag 30 mei met tegen de avond weer kans op een onweersbui
Het weer voor woensdag 30 mei met tegen de avond weer kans op een onweersbui

Reageren via facebook