Fiat 500 Giardiniera

Kent U dat gevoel?

ADVERTISING – Kent u dat gevoel van op vakantie zijn dat u links en rechts turend naast diegene zit die al sturend u naar uw vakantie bestemming brengt? U ziet van alles, vooral veel auto’s! Nieuwe auto’s en ook heel veel oude auto’s. Op onze laatste trip zag ik een Fiat 500!

Ik ben zelf absoluut niet technisch om zo’n mooie auto te onderhouden, uiteraard zijn er online tegenwoordig wel veel shops waar je van alle merken auto’s het e.a. kan vinden. Bijv: www.onderdelenshop24.com. En misschien hoef je er ook wel helemaal niet technisch voor te zijn, je kunt er natuurlijk ook gewoon 1 kopen die zo goed als nieuw is omdat hij goed is onderhouden.

De Fiat 500 werd in 1957 geïntroduceerd door FIAT en is een van de kleinste auto’s die in massa is geproduceerd. Op 4 juli 1957 werden de eerste exemplaren van de Fiat 500 Nuova in Turijn aan het publiek getoond. Een stoet autootjes, elke Fiat 500 met een schoonheidskoningin aan boord, reed de fabriek uit. Tegelijkertijd reed in Rome een vergelijkbare stoet naar het Sint-Pieterplein.

Hoewel de verkoop moeizaam op gang kwam, omdat de 500 heel kaal werd afgeleverd om het marktaandeel van de Fiat 600 te houden, bereikte het model een grote populariteit. Later is dit veranderd en zijn er bijna 3,5 miljoen exemplaren van gemaakt. De 500 Nuova werd tot 1975 geproduceerd.

Exact 50 jaar na de lancering van de Fiat 500 Nuova kwam een retroversie van de Fiat 500 uit; zie Fiat 500 (2007).

Zouden we soms gewoon niet terug moeten in de tijd? En afstappen van alle hypermoderne snufjes in de auto van tegenwoordig? Of de oude modellen terugnemen en de hypermoderne snufjes hierin toevoegen? Je zou dan gewoon op vakantie kunnen in je nieuwe Fiat 500, oude style met alle mogelijkheden van nu. Het lijkt mij geweldig.

Reageren via facebook