Irene Schouten is behalve deelneemster ook rondemis in Wervershoof Foto: KD/De Andijker

Anema ziet geen probleem met vinden nieuwe sponsor schaatsploeg

ANDIJK – Jillert Anema, de trainer van o.a. Irene Schouten maakt zich nog geen zorgen over de toekomst van de nieuwe schaatsploeg nu hij en 14 schaatsers zijn vertrokken bij Clafis toen bleek dat er teveel verschil van inzicht was hoe de ploeg verder moet gaan.  Behalve Irene Schouten en Simon Schouten vertrekken ook Jorrit Bergsma en Carien Kleibeuker bij Clafis.

Anema wil niet de zwarte piet spelen maar vertelt aan de NOS dat hij zich suf heeft gepiekerd over de toekomst van zijn ploeg, “waar ik linksaf wilde ging Clafis rechtaf en dat werkt niet dus heb ik na lang praten besloten de knoop door te hakken en de samenwerking op te zeggen.

Lees ook: Irene Schouten moet op zoek naar nieuwe ploeg

Anema laat ook duidelijk weten nog jaren met deze ploeg door te willen gaan, zeker voor de aankomende acht jaar als het aan Anema ligt. Anema maakt zich wel zorgen over het aankoment schaatsseizoen, door alle problemen denkt Anema dat er door zijn ploeg niet hard gereden zal gaan worden en daar op afgerekend gaat worden.

Sponsor vinden

Het is de bedoeling dat de hele ploeg meegaat naar de nieuwe sponsor alleen heeft Anema nog geen nieuwe sponsor gevonden al kan het team wel doorgaan omdat er nog geld genoeg is hiervoor. Ondertussen heeft er zich wel een potentiële sponsor gemeld waarmee Anema gaat praten. “Het is belangrijk dat we snel geldstromen gaan generen want de sporters zitten nu natuurlijk zonder inkomen.” zegt Anema.

Ondertussen is Irene Schouten weer begonnen aan een lange periode van keihard trainen om het aankomend na-olympisch schaatsseizoen weer aan te kunnen. Er zijn weer een hoop titels te verdelen en Irene Schouten maakt vooral op de lange afstanden en bij de massa start grote kans op 1 van deze titels.

Reageren via facebook