Medemblik Actueel.

Westfriese bibliotheken zoeken voorlezers

REGIO – De Westfriese Bibliotheken zijn op zoek naar enthousiaste voorlezers die willen voorlezen in de periode januari tot en met maart 2019 voor maximaal een half uur per week aan jonge kinderen in de kinderopvang. We zijn op zoek naar voorlezers voor kinderopvang-locaties in: De Goorn, Zwaagdijk-Oost, Medemblik, Midwoud, Wervershoof en Enkhuizen.

Het leesbevorderingsprogramma BoekStart in de kinderopvang heeft als doel kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar via de kinderopvang met voorlezen en boeken in aanraking te brengen. ‘Voorlezen op locatie’ maakt deel uit van Boekstart.

Wat wij bieden

Een goede voorbereiding in de vorm van een workshop, ondersteuning bij het zoeken van geschikte prentenboeken en contact met een ongetwijfeld leuke club van vrijwilligers.

Dus ben je enthousiast en wil je graag iets betekenen voor de Bibliotheek? Wil je meewerken aan het bevorderen van het leesplezier van/bij jonge kinderen? Meld je dan aan en versterk ons voorleesteam!

Kun je zelf niet? Misschien weet je wel iemand in je kennissenkring die hier belangstelling voor heeft. Geef het dan alsjeblieft door.

Workshop voorlezen

Op dinsdag 6 november staat de workshop gepland in de Bibliotheek van Hoogkarspel van 9.00 uur tot 12.30 uur.

Wil je je aanmelden of heb je vragen over ’Voorlezen op locatie’, dan kun je contact opnemen met: Marian Blom T 0228 743944 toestel 207 of mblom@westfriesebibliotheken.nl

Reageren via facebook