12.4 C
Medemblik
8 juli 2020 02:08
Medemblik Actueel.

Grease de Musical uitgevoerd door leerlingen van De Dijk Medemblik (Foto aangeleverd)
Grease de Musical uitgevoerd door leerlingen van De Dijk Medemblik (Foto aangeleverd)

Musical groep De Dijk speelt Grease de Musical

MEDEMBLIK – In de theaterzaal van SG De Dijk in Medemblik vond afgelopen week de voorstellingen van de musical Grease plaats. De voorstelling, gespeeld door leerlingen van de school, werd twee keer voor eigen publiek uitgevoerd en twee keer voor in totaal 500 basisschoolleerlingen van scholen uit de buurt. De voorstellingen voor eigen publiek waren uitverkocht.

Grease in Medemblik

Het verhaal speelt zich af op een Amerikaanse Highschool, eind jaren ‘50. Sandy en Danny zijn verliefd geworden tijdens de zomervakantie. Ze komen elkaar later weer tegen op school. Ze hadden daar niet op gerekend, want Sandy zou na de vakantie terug naar Australië teruggaan. Stiekem zijn ze nog steeds gek op elkaar, maar Danny wil dit niet laten zien, hij is liever stoer. Er zijn een paar verzoeningspogingen van beide kanten, maar Danny verknalt deze steeds. Sandy is een net meisje, Danny wil meer. Uiteindelijk beseft Sandy dat ze Danny niet uit haar hoofd kan zetten en krijgt ze van haar vriendinnen een make-over. Ze is daarna net zo stoer als Danny, alleen heeft Danny zich ook aan haar aangepast. Aan het einde van het verhaal is hij minder stoer en ineens ook heel sportief. Ze vinden elkaar en worden alsnog een stelletje.

Ruim veertig leerlingen van SG De Dijk hebben een schooljaar lang hard gewerkt aan de musical. Het resultaat mocht er zijn. De voorstelling werd in vlot tempo gespeeld, het niveau van de uitvoering was hoog. Het spel van de leerlingen was hartveroverend. De musical kent veel humor en het publiek pikte dit goed op. De timing van de meeste spelers was goed en de tekst was goed te verstaan. Ook werd er energiek en met veel overgave gedanst. Daarnaast werd de voorstelling gefilmd door leerlingen van het AVT-team en is de grime en kap voor de spelers op professionele wijze verzorgd, door leerlingen van de school.

Veel talent

Zonder iemand tekort te willen doen – er zit veel talent in deze musicalgroep – noem ik Lisa Bakker die een sprankelende Sandy neerzette. Ze speelde de onschuldige Sandy op overtuigende wijze en zorgde voor kippenvel bij het haar uitvoering van het bekendste lied van de musical, ‘Hopeloos verlang ik naar jou’. Jason Muller speelde een schijnbaar onverschillige maar ook humoristische Danny. Sandy werd bijgestaan door een groep meiden die hun rol als de Pink Ladies fantastisch speelden en meerstemmig zongen. Vier jongens speelden de T-birds, de vrienden van Danny en hadden op het podium de grootste lol met elkaar.

Een solistisch hoogtepunt van de voorstelling was weggelegd voor Isabel Snip in de rol van Rizzo. Ze zong een ontroerende maar ook krachtige versie van het lied ‘Het zou erger kunnen zijn’. Verder speelden en zongen de tweeling Suus en Sam Kruijer verschillende rollen in de musical, maar vielen zij het meest op met hun vertolking van het lied ‘Hoofd in de wolken’. Als ware diva’s zongen zij dit lied, begeleid door de ondersteunende zang van de drie Chantelles.

Deze drie zangeressen waren bij alle muziekstukken aanwezig op het podium. Ze ondersteunden de samenzang met hun prachtige stemmen en performance. Zonder de Chantelles had de muziek van deze musical nooit zo goed uit de verf gekomen. Dit alles bij elkaar maakte de voorstelling tot een stralend geheel waar het publiek nog lang van na zal genieten.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?