8.8 C
Medemblik
22 september 2020 08:37
Medemblik Actueel.

In 1 nacht voor 50.000 euro aan buitenboordmotoren gestolen

Regionieuws – Brutale dieven hebben voor zeker 50.000 euro aan buitenboordmotoren gestolen uit de winterstalling van Pierre Wagenaar uit Westwoud. Met geweld zijn de motoren van de boten gezaagd. En dat terwijl het vaarseizoen er aan komt.

“Alles weg”, treurt Pierre in zijn stalling. “Ze komen bij je erf, breken in en zitten aan spullen die ook nog van een ander zijn. Dat doet zeer.”

In de stalling zijn boten opgeslagen van particulieren. Pierre heeft zijn klanten telefonisch op de hoogte gebracht van het slechte nieuws. De motoren zijn veel geld waard en hij denkt dan ook dat hij met professionele dieven heeft te maken.

“Het wordt voorjaar, het botenseizoen begint eraan te komen, dus het is voor ‘de beroeps’ vlotte handel”, vertelt Pierre. De diefstal heeft grote impact gemaakt op hem. “Onmacht, je voelt je er niet veilig bij. Ze komen gewoon met zijn drieën binnen.”

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?